Leírás
Az Indiából származó kurkumát hagyományosan az ájurvédikus gyógyászatban használják. A bio kurkumát Észak-Indiában termesztik, ahol a meleg, nedves éghajlat miatt jól érzi magát.
A curcuma longa növény gyökereit és gyöktörzsét fogyasztjuk, amelyek a kurkuma jellegzetes élénk sárgás-narancssárga színét és erős borsos ízét adják. A kurkuma széles körben használatos a dél-ázsiai konyhában. Az organikus kurkuma por segítségével adhatunk ízt a curryknek és a leveseknek, a grillezett zöldségek ízletes fűszerezéséhez.
A megmosott szárakat megszárítják és megőrlik, az asztalra jellegzetes aromájú, sárga porként kerül.
Bőrápoló szerként is alkalmazzák.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírszegény; Telített zsírban szegény; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz
Egy adag = 5 g
1 adag naponta vagy ízesítésre ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
100% bio kurkuma (curcuma longa), 3-4% kurkumin tartalom
Összetevők táblázata
Egységenként 100 g |
|
Energia | 1272 kJ/304 kcal |
Zsír | 0,9 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,3 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 0,4 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 0,2 g |
Szénhidrát | 55,4 g |
- amelyben cukor | 3,6 g |
Rost | 19,5 g |
Fehérje (protein) | 8,3 g |
Só | 0,1 g |
Vélemények
Paraméterek
Kiszerelés | 100 g |
Mentes szűrő | Bio |