Leírás
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A perui biotermelők által gyártott kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás.
A nyers babhüvelyeket kézzel szedik, kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják, meghámozzák és a magját kivágják, összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják, a maradékot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz, mint a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.
A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Fehérjében gazdag; Nátriummentes/Sómentes
Egy adag = 10-15 g
ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
100% bio kakaóbab (theobroma cacao)
Összetevők táblázata
Egységenként 100 g |
|
Energia | 1533 kJ/366 kcal |
Zsír | 11,0 g |
- amelyben telített zsírsav | 6,5 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 3,6 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 0,5 g |
Szénhidrát | 26,8 g |
- amelyben cukor | 0,9 g |
Rost | 24,3 g |
Fehérje (protein) | 28,0 g |
Só | 0,0 g |
Foszfor | 778,0 mg |
Magnézium | 572,0 mg |
Vas | 9,3 mg |
Réz | 4,1 mg |
Mangán | 5,3 mg |
Vélemények
Paraméterek
Kiszerelés | 125 g |
Mentes szűrő | Bio |