top of page


Kenyérféle
Vöröslencse zsemle
Idő
40 perc
Mennyiség
4 db
Hozzávalók
-
200g vöröslencse
-
20 g útifűmaghéj liszt
-
60 ml víz
-
1,5 ek olívia olaj
-
0,5 tk szódabikarbóna
-
0,5 tk só
-
0,5 ek citromlé / almaecet
-
szezámmag / napraforgó / vegyes magok a tetejére (elhagyható)
Elkészítés:
-
A lencsét alaposan átmossuk, majd 2-3 órára beáztatjuk.
-
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
-
Leszűrjük a lencsét, majd az összes hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, homogén állagúra daráljuk.
-
Zsemléket formázunk belőle sütőpapíron, 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

bottom of page