top of page


Kence
Tzatziki
Hozzávalók
-
1 db kígyóuborka
-
1 csokor kapor
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 marék napraforgómag/ kesudió
-
Fél bögre növényi tej
-
2 ek. sörélesztőpehely/ 1 probiotikum kapszula
-
2 bio citrom leve
-
pár csepp almaecet
-
6 ek olívaolaj
-
só, bors
Elkészítés:
- Egy órára beáztatjuk a napraforgó magokat.
-
Lereszeljük az uborkát egy másik tálba. Apróra vágjuk a kaprot. Rászórjuk a sörélesztőpelyhet, hozzáadjuk a sót és a borsot, majd ráfacsarjuk egy kisebb szűrőn át a citromok levét.
-
A megpuhult magokat lecsepegtetjük, majd a turmixba tesszük egy kis só, olívaolaj és pár csepp olívaolaj társaságában.
-
Végül mindent összekeverünk.

bottom of page