

Nasi
Müzli-szelet
Mennyiség
5
Hozzávalók
-
75 g aszalt sárgabarack
-
30 g sótlan pisztácia / mandula / kesudió
-
25 g puffasztott quinoa / amaránt
-
20 g szeletelt mandula
-
2 ek kókuszvirág cukor
-
2 ek víz
Elkészítés:
-
Ha pisztáciát vagy mandulát választottunk, tisztítsuk meg a héjától, ha kesudiót - értelemszerűen - ahogy van, használjuk. A magokat pár percig közepes vagy alacsonyabb hőfokon folyamatos kavargatás mellet pirítsuk meg.
-
Majd a szeletelt mandulával együtt tegyük az aprítógépbe, pár másodpercet daráljuk, majd a sárgabarack hozzáadásával addig daráljuk, amíg ragacsos nem lesz.
-
A kókuszvirág cukrot oldjuk fel 2 ek meleg vízben, majd ezt és az amarántot / a quinoát hozzáadva egyenletes állag eléréséig daráljuk.
-
Körülbelül 1 cm vastagon szétterítjük egy sütőpapíron, tetejére is sütőpapírt tesszük, rá egy nagy vágódeszkát vagy egyéb nehezéket és éjszakára állni hagyjuk. Reggel egy éles késsel felvágjuk.

