top of page


Kence
Humusz
Idő
180 perc
Személy
4
Hozzávalók
●Másfél csésze főtt csicseriborsó
● Másfél – 2 citrom, ízlés szerint több
● 1 nagy gerezd fokhagyma, durvára vágva
● 1 tk kurkuma
● 1 tk só, ízlés szerint
● 3 ek tahini
● ½ tkl őrölt kömény
● 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- Elkészítés:
A csicseriborsót egy estére áztassuk be 5ször annyi vízbe.
Másnap sós vízben főzzük szét, annyira, hogy a héja elkezdjen leválni róla.
Ha kész van leszűrjük és 15 percet hagyjuk hűlni.
Majd az összes többi hozzávalóval és 2-4 kanálnyi főző vízzel robotgépben vagy botmixerrel simára turmixoljuk.
Mártogatósnak vagy kenyér szendvicskémnek is isteni.
Hűtőszekrényben egy hétig is eláll.

Comments
Podziel się swoimi przemyśleniamiNapisz komentarz jako pierwszy.
További receptek
Egészség
bottom of page