Kölessel töltött cukkini

Elkészítésidő: 60 perc                  Személy: 6 
 

Hozzávalók

  • 2 közepes cukkini

  • 100 g köles (szárazon mérve)

  • 1 közepes sárgarépa (reszelve)

  • 1 kis fej lilahagyma (apróra vágva)

  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)

  • 2 evőkanál napraforgómag (pirítva)

  • 1 evőkanál lenmagliszt + 2 evőkanál víz (összekeverve – ez segít "összefogni" a tölteléket)

  • 1 teáskanál őrölt kurkuma

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • Só, bors ízlés szerint

  • Olívaolaj a sütéshez

  • (opcionális) Friss petrezselyem vagy bazsalikom

Elkészítés:

  1. A kölest főzd meg kétszeres mennyiségű vízben enyhén sósan (kb. 15 perc, amíg felszívja a vizet és megpuhul).

  2. A cukkinit mosd meg, vágd hosszában ketté, és kapard ki a belsejét (ezt is felhasználjuk a töltelékhez).

  3. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát, reszelt répát, a cukkini kivájt belsejét és a fűszereket.

  4. Add hozzá a főtt kölest, a lenmag-vizes keveréket és a pirított napraforgómagot. Keverd jól össze. Ha száraz, egy kevés vízzel vagy olajjal lazítsd.

  5. A cukkinihajókat enyhén sózd be, majd töltsd meg a masszával.

  6. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg kevés olajjal, és süsd 180 °C-on kb. 30 percig, amíg a cukkini megpuhul és a teteje picit megpirul.

  7. Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel vagy egy kevés citromlével.

Kapcsolódó termékek

GREENMARK BIO KÖLES HÁNTOLT

1.189 Ft
Kívánságlistára teszem

Biomenü bio őrölt kurkuma - 60g

1.129 Ft 1.019 Ft
-10%
Kívánságlistára teszem

GREENMARK BIO FŰSZERKÖMÉNY ŐRÖLT 10G

379 Ft
Kívánságlistára teszem