Meggyes gesztenyés zabkása

Meggyes gesztenyés zabkása
Ínycsiklandozó ízkombináció, reggelire vagy desszertnek is jó választás.
 
Elkészítésidő: 15 perc                          Személy: 2    

Hozzávalók

  • 300 ml növényi tej

  • 300 ml víz

  • 120 g zabpehely

  • 200 g gesztenyepüré

  • 400 g fagyasztott meggy vagy befőtt

Elkészítés:

  1. Felmelegítjük a növényi tejet és a vizet, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, 5 percig főzzük alacsony lángon.

  2. Belemorzsoljuk a gesztenyepürét és további 1-2 percig melegítjük kevergetés közben. Ha úgy látjuk, adjunk még hozzá folyadékot.

  3. A meggyet egy lábasban melegítsük fel, igény szerint édesítjük.

  4. Majd a zabkását egy tálba szedjük a meggyet pedig eloszlatjuk a tetején.